KAN DÖKMENİN BİR BAŞKA YOLU

Mart 16, 2014

Bir mimarlık öğrencisi ödevleri için çok kan dökmüştür. Bu söz mecaz değil, bilakis gerçektir. Bu işi başaran birinci alet hiç şüphesiz maket bıçağıdır ve daha da liderliği elinde tutacağa benziyor. İkinci sırayı hangi malzeme ya da alet alır? Bunu ancak CAM ile çalışan bilir!
  
Aşağıda rengarenk hali ile göz kırpıp şirinlik yapan tasarım adam yaralamaya karışmıştır. Bu olay ise şöyle gerçekleşmiştir:
   
Yeni bir kavramla tanışıldı : VİTRAY. Renkli cam parçalarını birleştirme sanatı olarak bilinir fakat daha sonra öğrenilecektir ki bu birleştirme özelliğinin yanında deride ayrıklar açtığı da vakidir. Bu iş için (tercihen) 2 mm'lik cam, elmas (cam kesen alet), boya ve silikon (aslında var olan kurşun kullanmadık Allah'tan.) tedarik edildi ve bir kompozisyon seçildi. 
       
Uygulanan kesim yöntemi: Elmas(yağlı) ile cam üzerinde bir çizik oluşturmak suretiyle alttan tık 
diye dokununca o çizgiden kırılır.(Bu arada (gençliğinde) baba mesleğidir camcılık) Dik olan parçalarda herşey iyiydi. Ne bahtsızlık ki seçilen kompozisyonda dairesel formlar mevcuttu. Kan kaybı da bu esnalarda başladı! Hatta üzerinde kan izi de olan camlar boyandı. (Bir nevi kamufle için işlevselleştiğini de düşünülmektedir.)
   
Yara bere ile sonuçlanan bu aşamanın ardından kesilen parçalar bütün bir cam üzerine dizildi ve araları siyah silikon ile dolduruldu. 
    
Bu yaralar hiç hükmündeydi çünkü bir okul efsanesine göre bu ödev sırasında gözüne cam kıymığı kaçanlar da vardır. Halimize şükür :)
KAN DÖKMENİN BİR BAŞKA YOLU

BENZER İÇERİKLER

0 yorumlar