George Sherwood, sanatıyla rüzgarı birleştirmiş bir sanatçıdır. Amerikalı heykeltıraş, estetik uzay-zaman sistemlerini ve hareket halindeki nesnelerin dinamik ilişkilerini araştırıyor.
Eserlerinin koreografisi, dönme noktalarıyla birbirine bağlanan aerodinamik yüzeylerin bir dizi temel hareketidir. Çalışmaları genellikle, çevresini yansıtıcı paslanmaz çelikten yapılmaktadır.
Dış mekan çalışmaları için rüzgar hızı ve yönü, ışık tonu, günün saati, yağış ve mevsimsel renk, heykelin niteliklerini dönüştürüyor.
Son zamanlarda, Sherwood, iç mekanlarda çok ince eğimli elemanlarla, en ufak hava akımlarına tepki veren duvar temelli işlerin kurulumlarıyla meşgul oluyor.
Günümüzde hızlı değişen, hızla tüketilen ticaret ürünleri ve yolları mevcut. Değişimin bir noktasından fırsat oluşturmak ve harekete geçmek girişimcilerin başlıca işi. Tabi bu işte kimi yeterlilikler gerekiyor ve tüm yetkinlik de bir kişide bulunmuyor. Biri e-ticaret prosedürlerini tamamlıyorken, biri görsel tasarım desteği veriyor. Kısacası körler sağırlar birbirimizi ağırlıyoruz.
Gelelim görsel destek kısmına: logo tasarımı, ürün kategorisi bijuteri, isim "Burçin Accesorries" (Burçin: dişi geyik) şimdi hepsini birleştirelim. Hooppp oldu da bitti.
Daha kaliteli ürünler için
Sevgili arkadaşım Burçin'e yeni girişiminde başarılar diler ve adresini şuraya bırakırım.
Alaturka kiremit (Osmanlı kiremidi), özellikle Osmanlı mimarisinde kullanılmış olan bir kiremit çeşidi. Günümüzde restorasyonu yapılan tarihi yapıların aslını korumak üzere çatılarında kullanılmaktadır. Daire gibi zor çatı şekillerini bile kapamaya elverişlidir.
Birbiri üzerine kapatılarak döşenen Alaturka Kiremit şu yöntemlerle döşenir;
Çıtalı
Kancalı
Kendinden kenetli
Çıtalı
Membran ile su yalıtımı sağlanmış çatı üzerine çıtalarla bir grid oluşturulur ve kiremit bu çıtalara çakılarak dizilir.
Kancalı
Levha ile su yalıtımı sağlanmış çatı üzerine ilk kanca ve ara kancalar yardımıyla döşenir. Metrekareye 30-33 adet kiremit, ön sırada her bir kiremite bir ilk kanca, tüm kiremitler sayısınca ara kanca gider. Kancalar kiremitleri birbirine bağlayarak, eğimli yüzeylerde düzgün ve sağlam bir şekilde durmasını sağlamaktadır. Elektrostatik toz boyalı olan kanca malzemesi paslanmaya karşı etkilidir.
Örnek Uygulama
Çatı makası ve mertekler
Kaplama tahtası
Su yalıtım levhası
Levhanın mahyalara denk gelen yerlerine yalıtım bandı
Baca diplerine sac
Oluk
İlk kanca için özel çivi
Mahya
Kendinden Kenetli
Alaturka kiremidin iki yanına eklenen özel parçalar ile kayma problemine çözüm getirilmiştir. Bu parçalar kenet görevi görür.
Yapıların mimari açıdan incelendiği Eşik programının ilk bölümünde Troya Müzesi'ndeyiz.
PVC Döşeme Sökülmesi
Ahşap Kaplama Sökülmesi
Ahşap Döşeme Sökülmesi
Ahşap Tavan Sökülmesi
Mermer Kaplama Sökülmesi
Taş Basamak Sökülmesi
Fayans Sökülmesi
Mozaik Sökülmesi
Şap Sökülmesi
Sıva Raspası
Kumlama
Demir Sökülmesi
Kapı-Pencere Sökülmesi
Beton Sökülmesi
Kazı
Kiremit Sökülmesi
Çatı Yalıtımı Sökülmesi
Çatı Sökülmesi
Sac Sökülmesi