MİMARDAN AHBAP İŞİ

Ağustos 18, 2019

Kimi zaman bir düğün davetiyesi, kimi zaman bir poster ihtiyacı olabiliyor. O zaman en yakındaki mimar da akla geliyor :) Dostların sadece mekansal değil, her türlü tasarımsal işleri ile ilgilenmek keyifli oluyor. Hele bir de "infografik" ise.

Grafik anlatımlar, her zaman dikkat çekicidir. Herhangi bir tasarımın ifadesini oluştururlar. İster mimari, ister yazılımsal bir iş olsun. Bunu sunmak, sürecini anlatmak, ana fikrini aktarabilmek gibi amaçlara ulaşmayı görsel bir şey kullanarak kolaylaştırabiliriz. Tüm bunları hedeflerken anlaşılır görsellik ile birlikte yoğun bilgi içermesi işin marifeti olsa gerek. Kullanılan grafik o zaman infografik olarak da adlandırılabilir.

Şimdi bahsedeceğim, bilgisayar mühendisliği arkadaşlarımın bitirme projesi için logo ve poster tasarlamak. Projenin başından beri oluşumuna şahit olmak avantaj oldu. Böylece uygulamanın kullanımı, fikri, arkadaki parametreleri anlayabiliyordum. Proje sahibi istediğini iyi aktardığında daha da kolaylaşıyor.

Kısaca uygulamadan bahsedecek olursam, bir eğitim uygulaması. Ortaokul ve lise eğitimi seviyesinde kimya öğrencilerine hitap ediyor. Bir nesnenin asit-baz-tuzdan hangisi olduğunu söylüyor ve kimyasal formülünü çıkarıyor. Bunu yaparken kullandığı yazılımsal teknik "artırılmış gerçeklik" üzerine kurulu.

Logo ile başlangıç yaptık. Kimya denildiğinde akla gelen simgeler üzerine araştırma yaparken molekül bazlı olanlara yoğunlaştık. Simgelerle uygulamanın adını birleştirmeye çalıştık. 

MİMARDAN AHBAP İŞİ

MİMARDAN AHBAP İŞİ

İlk 2 çalışma elendi. 3.ye karar kıldık. Burada çoğul olarak biz demeyi uygun görüyorum. Çünkü ben, 2 mühendis arkadaşım, danışman hocaları birlikte çalıştık.

Poster kısmına gelince hitap edecek kitleyi (hem yazılım bilmeyen hem de detaylı bilgiye sahip olan) tatmin edecek bir tasarım düşündük. Az yazı, az fotoğraf ve çokça ikon kullandık. Sonuç karşılıklı iyi bir çalışma ile sadece mezuniyet değil, geleneksel "genç beyinler yeni fikirler" eğitim kategorisi birinciliği oldu.

MİMARDAN AHBAP İŞİ

BENZER İÇERİKLER

0 yorumlar